veelgestelde vragen

Nog vragen? Kom meer te weten over facial fillers in onze veelgestelde vragen - of neem contact op met een kliniek voor een persoonlijk gesprek.

Facial fillers

wat zijn facial fillers?

Facial filles zijn gladde, injecteerbare gels om het gezichtsvolume te herstellen of aan te vullen.

Er zijn fillers met verschillende densiteit (dikte). Dat bepaalt voor welke zone ze geschikt zijn en het helpt om het gewenste resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld een liftend effect geven, de gezichtscontouren strakker maken, symmetrie creëren of een bepaald punt - bijvoorbeeld de lippen - accentueren.

Vele facial fillers bevatten een synthetisch bestanddeel dat de eigenschappen van een bepaalde natuurlijke suikermolecule nabootst. Deze specifieke molecule maakt de huid steviger en gladder door als het ware een ondersteunend netwerk te creëren voor andere belangrijke structurele weefselbestanddelen, tegelijk vocht naar een bepaalde zone te voeren en dat ook vast te houden. Met het ouder worden vermindert het gehalte aan deze suiker, en dan kunnen fillers uitkomst bieden – door rimpels en holtes letterlijk van binnenuit op te vullen.

zijn er bijwerkingen?

Het type facial filler dat een synthetische suikermolecule bevat, wordt meestal goed verdragen, maar net zoals bij alle geneesmiddelen zijn bijwerkingen mogelijk.
Tijdens de consultatie zal uw arts u grondig uitleggen wat u mag verwachten van de behandeling.
Mogelijke bijwerkingen met facial fillers zijn: roodheid op de plaats van de injectie, pijn, zwelling, hardheid, bobbels en bulten, blauwe plekken, jeuk of verkleuring van de huid. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen een week.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het effect van facial fillers kan tussen 9 en 24 maanden zichtbaar blijven, afhankelijk van het product dat is gebruikt. Zowel het merk als de dikte bepalen hoe lang het effect van de filler aanhoudt.

top

natuurlijk resultaat

Hoe kan ik een fake look, een ‘masker’ vermijden?

Naast het volgen van een precies plan voor een subtiele, evenwichtige verfraaiing, moet u ook realistische eisen stellen.
U wilt nog altijd uzelf blijven - gewoon wat frisser. Houd ook rekening met de 'wowfactor' die vlak na uw eerste behandeling optreedt. Als u enkele maanden lang elke morgen uw gezicht in de spiegel hebt gezien, kan dat effect vervagen. Dat wil niet zeggen dat de behandeling uitgewerkt is - u bent simpelweg gewend geraakt aan uw nieuwe look. Laat u op dat moment niet ertoe verleiden om opnieuw naar uw arts te stappen en hem te vragen nog verder te gaan. Wacht nog een paar maanden en houd u aan het plan dat u hebt afgesproken met de kliniek van uw keuze.

Hoe krijg ik een natuurlijke look met facial fillers en antirimpelinjecties?

Het geheim van een natuurlijk resultaat met facial fillers en antirimpelinjecties ligt in een strikt te volgen behandelingsplan, dat in overleg met een ervaren arts speciaal is opgesteld voor een bepaalde persoon en dat het gezicht als een geheel bekijkt.
Een behandelingsplan op maat kan stapsgewijs verlopen, met subtiele correcties gespreid over een bepaalde periode, waarbij rekening wordt gehouden met wat u verwacht van de behandeling en met het normale verouderingsproces.
Met een natuurlijk resultaat zult u er gewoon meer ontspannen, uitgerust en algemeen jonger uitzien, naarmate de producten hun werk verrichten door het volume te herstellen en rimpels en lijntjes op te vullen of te ontspannen.

Zijn injecteerbare behandelingen niet iets voor celebrity's?

Het mooie aan deze producten is dat ze beschikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen, van elke rang en stand. Miljoenen gewone vrouwen van elke leeftijd - en ook steeds meer mannen - gaan resoluut voor facial fillers en antirimpelinjecties om hun gezicht opnieuw volume te geven en voor antirimpelinjecties om lijntjes en rimpels te doen vervagen, met een natuurlijk resultaat.

top

wat mag u verwachten

Hoe weet ik welk product het best bij mij past?

U kunt in de kliniek die u gekozen hebt, vragen welk merk zij aanraden en waarom, want niet alle producten zijn gelijk.

Ze kunnen anders aanvoelen of een langer of korter effect hebben. Ze kunnen ook goedgekeurd zijn voor verschillende gezichtszones, wat betekent dat er studies en onderzoeksresultaten beschikbaar zijn waaruit blijkt dat ze doeltreffend zijn en goed worden verdragen op die bepaalde zone. Vraag de arts ook gerust of hij alleen werkt met producten die voor gebruik in een bepaalde zone van het gezicht vermeld staan in de gebruiksaanwijzing. Als u uw twijfels hebt, kunt u andere klinieken zoeken.

Wat moet ik weten over schoonheidsklinieken?

Facial fillers zijn gereglementeerde medische hulpmiddelen die uitsluitend mogen worden toegediend door een geregistreerde arts, die ook een opleiding moet hebben gevolgd voor het toedienen van facial fillers.

Eerst moet u langsgaan bij uw voorschrijvende arts, voor een persoonlijk consult. Hij moet uw volledige medische geschiedenis nagaan en u onderzoeken om er zich van te vergewissen dat u de injecteerbare cosmetische behandeling lichamelijk en psychologisch aankunt.

Laat u zeker nooit onder druk zetten om de behandeling te ondergaan. Voor een checklist met vragen die u kunt bespreken met uw arts, om zeker te weten dat u kwaliteitsvolle dienstverlening en producten krijgt, kunt u de sectie 'VOLGENDE STAPPEN' op deze website raadplegen.

Zijn de injecties pijnlijk?

Facial fillers veroorzaken een lichte prik of wat ongemak op de plaats van de injectie, maar dat duurt meestal maar 30 seconden.

Veel frequent gebruikte facial fillers bevatten een verdovingsmiddel dat eventueel ongemak van de procedure helpt verminderen.

Met antirimpelinjecties lijkt het gevoel meer op korte 'speldenprikken' en is een verdovingsmiddel meestal overbodig.

Zijn injecteerbare behandelingen duur?

Niet noodzakelijk. Uw arts kan een behandelingsplan voor u uitstippelen dat past binnen uw budget.
Voor een subtiele, geleidelijke verandering zullen uw geplande behandelingen vaak enkele maanden uit elkaar liggen, wat ook handig is voor uw budget.

top