De ingrediënten

Lees eens op de doos welke ingrediënten in veel huidverzorgingsproducten zitten. De kans is erg groot dat je er hyaluronzuur (HZ) tegenkomt. Het is een woord dat vaak wordt gebruikt in de sfeer van de lichaamsverzorging en je vindt het in crèmes, gezichtsbehandelingen, tonics, capsules, enzovoort.

Onder de huid van
hyaluronzuur

Maar wat is het? Wat doét het? En werkt het ook effectief? Om te begrijpen waarom HZ zo doeltreffend is, moeten we kijken naar wat het in ons lichaam doet. HZ is een suiker die van nature in ons lichaam voorkomt. Dat klopt, het zit er al!  We vinden het in al onze bindweefsels, ook in onze huid. Het werkt als een bevochtiger en trekt watermoleculen aan en bindt ze, waardoor uw huid spankracht krijgt en elastisch wordt.  

Met de leeftijd gaat er HZ verloren in de huid, die droog wordt en minder volume houdt. Er verschijnen rimpels en plooien. Als we met een vochtinbrengende crème hyaluronzuur inbrengen, krijgt u een kortdurend en oppervlakkig effect. Alleen met facial fillers krijgt u het vocht diep in uw huid.  

Facial fillers worden onder de huid geïnjecteerd en daarom werken ze van binnenuit om water aan te trekken en het volume te herstellen.

Facial fillers met HZ brengen opnieuw hyaluronzuur onder de huid op de plaatsen waar het nodig is, en vullen de lijntjes en rimpels op. Het resultaat is een gladde huid, die u afhankelijk van het product wel 24 maanden kunt houden, tot uw lichaam geleidelijk aan de filler afbreekt en de effecten langzaamaan verdwijnen.  

Echte verhalen

Carol, 50

Ik hou van mijn rimpels (wel, van de helft toch).

Wat zijn facial fillers?

Fillers kunnen rimpels vervagen door lijnen en plooien in het gezicht te verzachten, en het volume te herstellen.